Cremă de zahăr ars

de madi_marin in Dulciuri, 19 Mai 2012 | 3511 vizualizari

 

Pentru musafirii de mâine am pregătit acest desert foarte simplu şi foarte gustos. Crema am făcut-o la bain-marie pentru că îmi place foarte mult consistenţa ei perfect fină în comparaţie cu cea pregătită clasic ,plus că în felul acesta mie îmi iese mai mult sirop….Poate fi servită cu frişcă bătută sau ca atare, dar neapărat rece de la frigider!

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă
  • 1 l lapte
  • 8 linguri de zahăr
  • esenţă de vanilie

Caramel:

  • 150 g zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremă de zahăr ars:

Se caramelizează zahărul la foc mic într-o crăticioară cu pereţii mai groşi împreună cu câţiva stropi de apă. Se amestecă să nu se ardă. C-nd e gata se toarnă în vasul în care urmează să meargă la cuptor, de preferat rotund şi nu foarte mare.

Ouăle se bat cu zahărul foarte bine, după care se adaugă laptele şi vanilia. Se amestecă bine, apoi se toarnă compoziţia peste caramel. Se pune vasul într-unul mai mare cu apă, la bain-marie, şi se dă la cuptor direct pe plită. Se coace crema cam 40-45 de minute, apoi se dă la răcit.

Se serveşte rece!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremă de zahăr ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

madi_marin 1

20.05.2012, 12:34

Ruxy...multumesc... am rezistat cu brio asa cum rezist tuturor tentatiilor pentru ca imi doresc foarte mult rezultate bune...

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:42

madi_marin 1

23.05.2012, 20:41

mamaieelena...multumesc....

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cremă de zahăr ars